top of page

Kido jutsu 気導術

Wat is Kido jutsu?

Dit is geen Acupunctuur, Qigong-therapie of massage. Het is een Japanse originele behandelmethode die gebruikmaakt van de kracht van 'ki'.
Het werd ontdekt en ontwikkeld door voorzitter Masayuki Suzuki in 1999.
 
Wanneer je pijn voelt, begint je eigen 'helend vermogen' in dat gebied te werken.
 
Wanneer de kracht van ki wordt toegevoegd aan de natuurlijke herstellende kracht die inherent is aan alle mensen, d.w.z. het mechanisme dat mensen in staat stelt gezond te worden, en de herstellend vermogen wordt versneld, begint het gebied onmiddellijk en zonder tijd te verbeteren.
 
 
Hoe het werkt
Laat het lichaam weten waar de pijn zit → laat de ki stromen → leidt tot verbetering.
Er zijn geen bijwerkingen of negatieve effecten zoals bij medicatie.
Dit komt omdat kidojutsu een 'natuurlijke en moeiteloze' methode is die werkt volgens de juiste weg van het menselijk lichaam naar gezondheid.
Het kan leiden tot onmiddellijke verbetering van pijn in verschillende delen van het lichaam, zoals rugpijn, kniepijn en schouderpijn.
 
Door de kracht van ki-energie (kido-riki 気導力) te gebruiken, kunnen de effecten zelfs in de geest (mentale gebieden) worden ervaren, door de moeilijk bereikbare interne organen te activeren.
Dit is een van de unieke en baanbrekende aspecten van kidojutsu voor de behandeling van stress, trauma en andere psychologische aandoeningen.

Kido-jutsu is niet simpelweg het stil houden van de handen zonder de ander aan te raken, zoals bij andere Qigong-therapieën. Er wordt ook niet continu druk uitgeoefend op de spieren, zoals bij een reguliere massage. Bovendien wordt er absoluut niet aan de botten gekraakt of gedraaid, zoals bij chiropractie of fysiotherapie.

Op dit moment is Fumikazu de enige Kidojutsu-beoefenaar in Nederland.

Kidojutsu website(de website is helaas alleen in het Japans)

bottom of page